


Pasta alla Norma – tomaattinen munakoisopasta on italialainen klassikko
30 min
Pasta alla Norman salaisuuksia ovat tuoreet raaka-aineet, al denteksi keitetty pasta ja parmesaaniraaste. Voit ripotella munakoisopastan pinnalle parmesaanin sijaan myös pecorinoa tai revittyä mozzarellajuustoa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pasta alla Norma
400 g
munakoisoa
2
tomaattia
1
punainen chili
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
500 g
paseerattua tomaattia
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
¾ tl
mustapippuria
400 g
pastaa (rigatoni tai penne)
1 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
Pasta alla Norma eli munakoisopasta – ohje:
- Leikkaa munakoiso ja tomaatit noin 2 × 2 -senttisiksi kuutioiksi. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet.
- Paista munakoisot kuivalla kuumalla pannulla kahdessa erässä ruskeiksi. Siirrä palat lautaselle odottamaan.
- Lisää pannulle öljyä ja kääntele siinä valkosipulit ja chili. Lisää tomaatti- ja munakoisokuutiot, paseerattu tomaatti ja mausteet.
- Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike pastaan.
- Viimeistele munakoisopasta basilikalla ja parmesaanilastuilla tai -raasteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat